16.10.2021

O vlastnostech a ctnostech skříní na míru

Od zadax.cz

Když si necháte ušít na míru oblek, padne vám jistě mnohem lépe, než konfekční oděv, tedy pokud zrovna nenatrefíte na ideální konfekční velikost. Kompromisy do krejčovského řemesla pro šití oděvů na míru nepatří a stejně tak to platí o kompromisech u výrobců skříňových sestav vyráběných na zakázku.

obývací pokoj

Se skříněmi na míru se u nás začalo obchodovat ve velkém až po roce 1989, byla to jedna ze situací, kdy lidé vnímali výhody technického pokroku, který jim skutečně usnadňoval život, a nešlo pouze o předražené domácí potřeby, jako byly různé kráječe, mixéry, vysavače a další ruční či elektrické spotřebiče. Kdo si tehdy pořizoval vestavěnou skříň, zřejmě počítal s tím, že vyřeší skladování předmětů velmi efektivně a jednou provždy.

moderní kuchyně

Efektivita – u těchto výrobků spočívá efektivita ve dvou základních prvcích – v koncepci vnitřního uspořádání úložného prostoru a v systému posuvných dveří. Podstatnou výhodou tohoto řešení je přizpůsobení polic, zásuvek, šatních skříní či drátěného programu podle vlastního uvážení, množství a velikosti předmětů a také v závislosti na dostupnosti uložených věcí uvnitř. Zákazník si může vytvořit zcela originální řešení, jemuž se výrobce přizpůsobí, anebo si nechá poradit a využije některý z předem avizovaných vnitřních modulů.

Posouvání dveří – zapomeňte na otravné, nepřesné a obtížně udržovatelné křídlové dveře a dejte přednost těm posuvným. Panty křídlových dveří jsou natolik nestabilní a musí nést značnou zátěž, což vyžaduje časté seřizování, které se na vždy daří optimálně provést. S posuvnými dveřmi tyto starosti odpadají, otevírají se na zcela odlišném principu, který zaručuje dlouhou životnost bez nutnosti udržovacích prací a dalších zásahů do integrity samotného mechanismu. S posuvnými dveřmi je také snazší zacházení a větší přehled, navíc nepotřebujete před skříní mnoho prostoru k pohybu.