Základ tvoří semínka na klíčení


Proč je naklíčené semeno tolik zdraví prospěšné? Při klíčení semeno přijímá vodu, tím dochází ke štěpení organických látek. Mnohonásobně roste obsah vitamínů. Zkrátka při klíčení dochází jakoby k oživení síly semen. Výsledkem je produkce hodnotných látek, které jsou důležité pro lidský organismus.
 
K dispozici jsou semínka na klíčení v bio kvalitě, která nejsou chemicky ošetřená. Nikdy nekupujte semínka na klíčení od neosvědčených prodejců. Mezi nejoblíbenější a nejčastěji používaná semena náleží mungo, hrách, čočka, cizrna, soja, fazole adzuki, obiloviny, atd.

semena na talíři
 
Výhody klíčení
 
Dnes lze klíčit mnohem snadněji než před mnoha lety, kdy byla k dispozici jen obyčejná miska a buničitá vata. Tím tak mnoho pokusů bylo nezdárných a častým rizikem byl vznik plísně. Dnešní moderní doba jde i v tomto směru vpřed. Díky speciální kompletní sadě na klíčení se jedná o velmi efektivní a snadnou záležitost. Pozitivní je, že v rámci každodenního prolévání semen odtéká voda do spodní části, tudíž je eliminace vzniku plísně. Výhodou je, že díky této speciální nádobě lze prostřednictvím několika misek mít klíčení v různém stadiu. Tím tak máte neustále k dispozici klíčky ke konzumaci.
 
Klíčky je vhodné konzumovat v čerstvém stavu, kdy tak obsahují nejvyšší množství důležitých látek, živin a vitamínů. Pokud je chcete použít do omáčky, polévky či k masu, je lepší variantou jimi ozdobit již hotový pokrm. Takto zachováte stále veškeré potřebné a důležité látky pro lidský organismus.

zelené fazolky
 
Díky klíčení máte zdroj vlákniny, chlorofylu, proteinů. Klíčky jsou zdrojem bílkovin, vitamínů, minerálů i antioxidantů, mastných nenasycených kyselin. Jsou velmi lehce stravitelné.
 
Čerstvé klíčky jsou velmi chutné, křupavé a především mají blahodárný účinek a působí jako prevence i podpora při léčbě některých chorob, jako je například cukrovka, srdeční a cévní onemocnění, obezita apod.

Základ tvoří semínka na klíčení
Ohodnoťte příspěvek